“Toen voelde ik me helemaal geaccepteerd”

Een verslag van de ervaringen van een stagiaire bij MI BOSIE

ICM107BEr werd mij gevraagd of ik een artikel wilde schrijven over mijn belevenissen als stagiaire bij MI BOSIE. En dat doe ik met alle plezier. Ik moest ongeveer 10 weken stage lopen, en ik heb werkelijk een hele leuke, mooie en vooral leerzame tijd gehad bij MI BOSIE.
Ik weet het nog heel goed, de eerste keer dat ik naar MI BOSIE moest: ik was hartstikke zenuwachtig en wist niet wat ik me er van moest voorstellen. Hoe waren deze ouderen? Hoe zouden ze op mij reageren? Zou ik een goede plaats in de groep krijgen? Heel veel vragen spookten door mijn hoofd. Toen ik binnen kwam zag ik een hele gezellige sfeer, maar op mijn gemak voelde ik me niet. Ik als stil meisje, keek liever eerst even ‘de kat uit de boom’. Tenslotte  kwam ik wel in een groep waar men elkaar al een hele tijd kende. De week erna ging ik met goede zin naar mijn stage en werd al bij verschillende ‘groepjes’ geroepen. Ik begon me steeds meer op mijn gemak te voelen, maar ik wist zelf niet of ze mij geaccepteerd hadden. Af en toe vond ik het wel vreemd als er Surinaams gepraat werd. In mijn gedachten spookte dan: zouden ze het over mij hebben? Op een donderdagmiddag had ik van het boekje ‘Kun je nog zingen, zing dan mee’ een heleboel kopieën gemaakt en voor de mensen meegebracht. Ze waardeerden dat echt en ik kreeg een knuffel en een kus. Op dat moment voelde ik me helemaal geaccepteerd, ik vond dat echt een heel fijn moment. We hebben heel veel gelachen samen en dat maakte het voor mij ook elke weer een pretje om naar mijn stage te gaan.
Toen was het aan mij, ik moest een activiteit organiseren. Ik vond dat heel erg spannend en wist niet precies wat iedereen leuk vond. En stel je nou eens voor dat ze er niks aan vonden? Ik heb uiteindelijk voor ‘appelflappen bakken’ gekozen, gevolgd door het doen van gezelschapsspellen. Het is een super leuke middag geweest, iedereen deed enthousiast mee en de appelflappen waren heerlijk geworden!
De daarop volgende week was het mijn laatste keer bij MI BOSIE. Er stond toen een barbecue op het programma. De sfeer was zoals gewoonlijk weer hartstikke gezellig en ik vond het echt moeilijk om afscheid te moeten nemen van iedereen van MI BOSIE. Ik heb in mijn 10 weken dat ik stage heb moeten lopen, zo’n ontzettend leuke tijd gehad. Ik ben van plan om zeker nog een keer langs te komen. Tenslotte wil ik de heren P. Tjon-A-Hie, L. Wouter en mevrouw L. Pinas, heel erg bedanken, dat ze mij deze geweldige stage hebben aangeboden. Met nadruk mijn dank aan mevrouw Pinas, omdat ze mij elke week hartstikke goed heeft begeleid. Maar ook wil ik de ouderen zelf nog even bedanken, dat vooral ook zij er voor hebben gezorgd, dat ik een hele leuke en onvergetelijke tijd heb meegemaakt! Hartstikke bedankt allemaal en ik zie jullie snel!
Groetjes, Claudia Gijsbers (stagiaire van Fontys Eindhoven, opleiding SPH)